CrossFit

CrossFit träning, utmaningar, workouts och träningstips och allt relaterat till hur du får mer resultat av din träning hittar du här

Events

Events/Competitions, seminars alla händelser som är av intresse för våra läsare presenteras här.

Kost

Prestation och hälsa startar båda med god kosthållning. Din kost kan variera beroende på dina behov, här hittar du all information rörande kost med allt från kostråd, till matställen och forskningsrapporter.

Livsstilsdesign

Lifestyledesign ”Ld”, här hittar du tips om hur du får ut maximalt av din tillvaro med resetips, framgångsstrategier och andra saker som kan sätta en guldkant på din tillvaro.

MMA

Mixed martial arts eller i dagligt tal ofta MMA är en kampsport där man tränar sparkar, slag, kast och markkamp med inriktning på fullkontakt.

Home » Reseguide

Henrik Eriksson guidar till Thailand

Submitted by on fredag, 25 september 20092 Comments

henkelitenHenrik Eriksson som till vardags tränar på Stockholm Shoot befinner sig för närvarande i Thailand på en kombinerad tränings- och semesterresa. Vi vet att många av våra medlemmar går med planer på en liknande resa och bad därför Henke skriva en kort guide om hur man går tillväga för att realisera sin dröm. Henrik tränar på Tiger Muay Thai och därför handlar guiden primärt om detta gymet, men även om man väljer ett annat gym finns mycket matnyttigt att hämta i denna guide – varsågoda!

Att resa
Tiger Muay Thai
ligger i Chalong på Phuket. 
Jag bokade min resa till Thailand genom flygpoolen. Tur och retur kostade det dryga 5000kr. Flygresan från Arlanda till Bangkok tog drygt 10 timmar, efter det klev jag på ett flyg från Bangkok till som Phuket tog 1 timme. På flygplatsen i Phuket väntade en chaufför med en stor Tigerskylt som sen körde mig till gymmet.
 taxiresan kostade c:a 150kr. Tidsskillnaden är 5 timmar före i Thailand så det tar någon dag att ställa om sig.
Från tanke till resa gick det hela egentligen väldigt snabbt tack vare bra service och hjälp genom Tiger muay thais hemsida och personal. Genom hemsidan fick jag även hjälp med alla tänkbara frågor samt hjälp med att boka boende.

Boende
Tiger är ett stort camp med flera olika typer av boende på själva campet med allt från i budgetrum med delad toa och dusch till lite lyxigare bungalows. Själv valde jag att bo 200m i från själva campet på Family´s Bungalow för c:a 930kr/ i veckan. Detta passar mig väldigt bra och jag har allt jag behöver här. Dusch, toa, AC, kylskåp, vattenkokare, trådlöst internet, kabel-tv mm. 
Den trevliga ägarinnan med familj hjälper till med allt man kan tänka sig. Hon lagar även mat i deras lilla restaurang. En middag här går på runt 11kr. Detta boende kan jag varmt rekommendera!

CIMG1783

Jag valde som sagt att bo en bit från gymmet då jag tycker att det är skönt att komma bort från gymmet och koppla av när jag tränat klart. 
På mitt hotell bor det några sköna personer som även tränar på ett litet mindre närliggande gym inriktat enbart på muay thai. På kvällarna kopplar vi av 
på vår gemensamma altan, snackar skit och kollar fightgalor på våra laptops. Man hittar till Family´s bungalow via Tigers hemsida och vart man är väljer att bo så fixar de med reservationer och allt annat nödvändigt, t.ex. transport från gym till annat hotell o.s.v.

Priser
När det kommer till priser finns det gott om alternativ.
T ex. kan du betala för en hel veckas träning på en gång. Det kostar ungefär 585kr och då ingår två pass om dagen, gym, yoga mm. 
Om du är osäker på att du pallar två pass om dagen i flera veckor kan du betala per dag och pass. Ett pass kostar ungefär 70kr och för två pass på en dag betalar du  117kr. 
Betalar du månadsvis blir det ännu billigare.

Träningsinnehållet kan du till viss del styra själv. Man kan välja att köra MMA på morgonen. Detta pass är ett grapplingpass för nybörjare till avancerade med genomgång av olika tekniker samt rulltid. 
Kvalitén på sparringen är ju naturligtvis beroende på deltagarna men hittills har det varit en bra mix mellan deltagarna.
Bild 190

Eftermiddagens MMA-pass ser lite annorlunda ut. Det kan vara 3 ronder skuggboxning, 3 ronder mitsar med muay thai tränarna som håller åt dig. Här finns stora möjligheter att få hjälp med din teknik, dina kombinationer m.m. Teknikerna man kör på mitsar är Muay Thai tekniker; sparkar, slag, knän, armbågar osv. Detta följs upp av minst tre ronders stående sparring.
Sedan väntar teknikgenomgång av MMA-tekniker. Det har varit allt från armbågar i clinch till olika brottningsdrillar och nedtagningar. 
Passen avslutas med sparring med utgångspunkt från de tekniker man kört tidigare under passet.

Återhämtning
I Thailand är det varmt så tänk på att dricka mycket vatten, salta på maten osv. Jag köpte ett 50 pack elektrolytdryck som återställer vätstke/saltbalansen efter hård träning. Det kostade ungefär 40kr och är en klok investering då man svettas väsentligen mer här än på en träning hemma.
Bild 091

Mat
I området kring Tiger finns det många olika restauranger att välja bland . Tiger har även en egen restaurang på campet där de serverar frukost, lunch, middag, proteinshakes mm.
 Jag lagar även en del mat på rummet som t ex. havregrynsgröt på morgonen. Denna typ av frukost finns på en del restauranger men genom att laga egen frukost sparar jag en hel del pengar. Tesco är ett matvaruhus som ligger en bit bort och där kan man köpa allt man behöver i kylskåpet som nötter, kyckling, frukt, kaffe osv.
 Jag kan även rekommendera att ta en taxi eller moppe till havet och käka på en av de många restaurangerna längs med vattnet. Här kan du välja din egen levande fisk, krabba eller hummer och få den tillagad som du vill. En del restauranger visar även fighting på kvällarna. Härom dagen visades t.ex. senaste UFC.

Mer än bara träning.
Tiger och Phuket är ett bra val för den som vill träna MMA och muay thai, men samtidigt vill kunna göra andra saker på sin semester. 
Naturligtvis går det att koncentrera sig enbart på träningen, men det finns möjlighet att göra andra saker också. Phuket erbjuder både bra shopping och roliga saker att se och uppleva. Se Phuketguiden.

Till sist.
För mig har detta varit ett bra sätt att börja träna ordentligt igen efter en skada som gjort att jag varit borta drygt ett år från träningen. 
I detta område bor det mest folk som är här för att träna, både killar och tjejer. Här träffas folk av olika nationaliteter med samma intresse, kampsport och träning! Nu har jag dock bara tre dagar kvar på min resa och är snart tillbaka på STOCKHOLM SHOOT!

/Henrik Eriksson

Bild 022
(foto: privata)

2 Comments »

  • Martin von Friesendorff said:

    Häftigt att höra! Bra skrivet.

  • Jacob Bjelfvenstam said:

    Väldigt intressant, man blir jäkligt sugen på att dra iväg!

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.