CrossFit

CrossFit träning, utmaningar, workouts och träningstips och allt relaterat till hur du får mer resultat av din träning hittar du här

Events

Events/Competitions, seminars alla händelser som är av intresse för våra läsare presenteras här.

Kost

Prestation och hälsa startar båda med god kosthållning. Din kost kan variera beroende på dina behov, här hittar du all information rörande kost med allt från kostråd, till matställen och forskningsrapporter.

Livsstilsdesign

Lifestyledesign ”Ld”, här hittar du tips om hur du får ut maximalt av din tillvaro med resetips, framgångsstrategier och andra saker som kan sätta en guldkant på din tillvaro.

MMA

Mixed martial arts eller i dagligt tal ofta MMA är en kampsport där man tränar sparkar, slag, kast och markkamp med inriktning på fullkontakt.

Home » MMA

Alex vinner i London

Submitted by on söndag, 17 oktober 2010No Comment

Då är galan slut, efterfesten på fighterhotellet i Hammersmith börjar så sakta klinga av och de flesta av oss förbereder en hemfärd imorgon. I församlingen står Alexander Gustafsson, den första svensk att någonsin vinna två matcher i världens största MMA-organisation, UFC.

Matchen mot Cyril Diabate var i all väsentlighet en rysare. De av oss som inte coachade satt i publiken och hade det bitvis riktigt tufft. Jesper ville lämna lokalen, Måns satt med tårade ögon och en gåshudad Jocke under armen. Vi kan alla skriva under på att det nog var den mest dramatiska upplevelse MMA någonsin gett oss.

Det började smått oroväckande. Något slags teknikproblem ledde till att Alex entrancepromenad till buren blev ljudlös, och när han står vid octagonen för att ta av sig tröja kommer plötsligt funktionärer rusande för att skicka tillbaka dem in i gången så att entrance kan ske som tänkt är. Från läktarplats hoppas vi intensivt att detta inte skall påverka Alex koncentration eller uppladdning. Sen kommer presentationen upp på jumbotronen, rätt låt spelas och Alex kan göra sin entré till buren. Sen kommer Diabate och han ser oroväckande lugn ut. När han är klar med sitt står de nu i varsin ända av buren och Bruce Buffer gör sin presentation, domaren ställer sig mellan kombattanterna och sen är matchen igång. Vi låter MMA-junkie.com referera; (*uppdaterat* Här kan du även se matchen )

”Round 1 – Referee Leon Roberts in charge of the evening’s final preliminary bout. Gustafsson kicks low, and Diabate kicks to the body. Both fighters trading kicks. Diabate gets caught in the cup, but we cary on. Gustafsson stumbles on a low kick. Diabate tries to attack and Gustafsson lands a stiff right hand. He gives chase with more strikes, and Diabate hits the deck. He’s alert and defends well. He tries to move out tot he side, but Gustafsson keeps on overhook on the right side and delivers several powerful lefts. Diabate forced to fall again to his back. Diabate moves up to his knees and to his feet. Gustafsson does, too, and he lands a few more short punches to the chin. Into the clinch for a bit. As the pull away, Gustafsson drops Diabate with another right. A few punches follow, and Diabate scrambles to his feet and away. Brief stoppage as Diabate’s mouthpiece is replaced. On the restart, he attacks with a flurry of his own. Some land, but Gustafsson is answering. Gustafsson pushes Diabate to the ground and sets up in side control. Gustafsson fires off a few big punches from the top, though most are grazing or miss. He’s still controlling the action. Round ends on the floor, and MMAjunkie.com sees it for Gustafsson, 10-9.

Round 2 – Gustafsson takes the center early. Diabate lands a nice straight, but Gustafsson ducks under, wraps up the body and slams him to the floor. Gustafsson in side control, and he delivers a few shoulder strikes. Diabate trying to work up as he rolls on his side. Gustafsson steps over with his left leg and traps Diabate’s head. He continues the move and spins all the way into mount. Diabate rolls, and Gustafsson takes the back. The choke comes in, but it’s not there. Gustafsson works in punches instead. Diabate forced to move, and Gustafsson returns to the choke. Diabate survives the choke again, but his opponent returns to the striking attack. Blood flowing from Diabate’s face, and the punches have to hurt. Gustafsson locks in the choke yet again. This time it’s very secure, and Diabate must tap. Alexander Gustafsson def. Cyrille Diabate via submission (rear-naked choke) – Round 2, 2:41. Gustafsson (10-1 MMA, 2-1) now has put his only career defeat behind him with his ninth stoppage win in 10 career victories. Diabate (17-7-1 MMA, 1-1 UFC), meanwhile, suffered just his second loss in five years and 12 fights.”

Alex vann, och det med besked. Genom hela matchen visade han den hunger och killer instinct som vi sett så många gånger förr, men även en kyla och eftertänksamhet som signalerar erfarenhet och tänkande fightingstil. Händerna var snabbare än någonsin förr och Alex bjöd på en nedtagning som för tankarna till de amerikanska ”farmer-boy” brottarna. Coach Andreas Michaels arbete har verkligen gett resultat.

Att vinna mot en så erfaren och meriterad motståndare som Cyril Diabate har redan gett lite eko i MMA-världen, och snart känner världen till vad vi så länge vetat – Alex är här för att stanna, och det kommer göra ont att stå i hans väg.

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.