CrossFit

CrossFit träning, utmaningar, workouts och träningstips och allt relaterat till hur du får mer resultat av din träning hittar du här

Events

Events/Competitions, seminars alla händelser som är av intresse för våra läsare presenteras här.

Kost

Prestation och hälsa startar båda med god kosthållning. Din kost kan variera beroende på dina behov, här hittar du all information rörande kost med allt från kostråd, till matställen och forskningsrapporter.

Livsstilsdesign

Lifestyledesign ”Ld”, här hittar du tips om hur du får ut maximalt av din tillvaro med resetips, framgångsstrategier och andra saker som kan sätta en guldkant på din tillvaro.

MMA

Mixed martial arts eller i dagligt tal ofta MMA är en kampsport där man tränar sparkar, slag, kast och markkamp med inriktning på fullkontakt.

Home » MMA

SM i submission wrestling 2010

Submitted by on onsdag, 15 september 2010No Comment

Larmet gick igång 05:30 – en snabbdusch, packa grejer och sen iväg till gullmarsplan för att plocka upp Emilio. Efter ett snabbt stopp inne på 7-eleven för en kaffe och ramlösa rullar vi sen mot uppsala ochl fyrishov. Invägningen går som en dans och vågen stannar på 78,3kg! Emilio ser hungrig ut så vi går raka vägen till restaurangen som serverar frukostbuffé med bl.a bacon, äggröra, skinka, ost, frukt och grönsaker. Sen börjar vi röra oss mot hallen där matcherna ska gå. Arenan är ganska stor och det rullar in folk som snabbt fyller ut samtliga platser, ca 500 stycken.

Efter en kort regelgenomgång möter vi upp med Jean-Pierre och börjar sen under det att vi diskuterar gameplans värma upp. Matchlistorna informerar oss om att Emilio går match nr8 och Jean-Pierre nr119.  Emilio ropas upp till mattan där David Grotzky från Prana BJJ väntar. Matchen börjar bra och Emilio driver på tills David får tag i ett ben och driver ned Emilio med en single leg. Emilio scramblar för position men motståndaren är tight och lyckas passera. När det är ca 1.30 kvar ropar jag att vi är i behov av poäng eller submission. Emilio gör ett sista ryck men blir istället mountad och David får poäng. Strax därpå lyckas Emilio ställa sig upp men förgäves, poängförlust och ut i första. Besvikelse! David avancerar sedan till semi-final där han åker ut efter poängförlust med siffrorna 3-2.

Matti vs. Jean-Pierre

Efter lång väntan är det Jean-Pierres tur, hans nummer ropas upp och vi går fram till mattan. Matti Mäkelä från Pancrase gym står för motståndet. Matchen börjar och Jean-Pierre har initiativet, tar ned Matti 2 gånger och går upp i poängledning med 4-0. Segern är inom räckhåll men en situtation uppstår där Jean-Pierre väljer att hoppa för armbar, missar och landar  på rygg, Matti passerar kvick som ögat Jean-Pierres guard och lyckas därefter sätta sig i mount som ger honom poängvinst med 6-4. Något moloket konstaterar vi att bägge fighters trots starka insatser slagits ur turneringens första del – Jean-Pierre valde att avsluta turneringen emedan Emilio siktade på att revanschera sig rejält i öppna viktklassen.

Emilio vid ett tidigare matchtillfälle

I första matchen möter Emilio en motståndare från -73kg. Matchen startar och killen skjuter direkt efter en singelleg takedown varpå Emilio instinktivt kopplar en kimura på motståndarens yttre arm och drar den 360 grader. Motståndaren skriker ut en verbal tapout och blir liggande nån sekund på mattan med ömmande arm men utan skador. Äntligen en vinst, och efter bara 30 sekunder, nu känns det att vi är igång! För motståndet i nästa match står en -85kg kille, Rickard Boman från Poseidon BJJ. Matchen startar och Rickard clinchar direkt, han går efter ett fotsvep och får det. Emilio blir mountad, Via intensiv coachning hittar Emilio ut och upp från positionen, tillbaka till stående kamp. Rickard tar ånyo ner Emilio och kopplar med bägge armar runt hans ben, Emilio sitter upp och Rickard lägger sitt huvud till vänster om Emilio som direkt hugger in en arm under Rickards haka och kopplar en s.k. ”power-gilliotine”. Den sitter tight och kort därpå klappar Rickard. Emilio står som vinnare mot en tyngre motståndare efter drygt 60 sekunder. Emilio har nu kommit igång på allvar och verkar riktigt svårstoppad.

Match nummer 3 i öppna viktklassen står mot en kille ur -91kg. Kombattanterna börjar något avvaktande men hamnar efter tag ner på marken. Emilio hamnar efter en scramble under och motståndaren lyckas ta hans rygg. Emilios krafter tryter samtidigt som han febrilt kämpar för att komma loss, dessvärre hinner han inte göra detta förrän matchtiden är över och en förlust på poäng är ett faktum. SM-sagan är slut för denna gång.
Emilio och Jean-Pierre representerade hela Stockholm Shoot med vilja och hjärta som förtjänar den största respekt.

Vid pennan

/ Coach Marco Jevtic

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.