CrossFit

CrossFit träning, utmaningar, workouts och träningstips och allt relaterat till hur du får mer resultat av din träning hittar du här

Events

Events/Competitions, seminars alla händelser som är av intresse för våra läsare presenteras här.

Kost

Prestation och hälsa startar båda med god kosthållning. Din kost kan variera beroende på dina behov, här hittar du all information rörande kost med allt från kostråd, till matställen och forskningsrapporter.

Livsstilsdesign

Lifestyledesign ”Ld”, här hittar du tips om hur du får ut maximalt av din tillvaro med resetips, framgångsstrategier och andra saker som kan sätta en guldkant på din tillvaro.

MMA

Mixed martial arts eller i dagligt tal ofta MMA är en kampsport där man tränar sparkar, slag, kast och markkamp med inriktning på fullkontakt.

Home » Kost

What if? Part 2

Submitted by on söndag, 5 september 2010No Comment

Tänk om allt du fått lära dig om mat och livsstil är fel?

Tänk om den rådande dogman för mat och träning har missat något väldigt väsentligt, vårt ursprung!

För några år sedan började fitness industrin inse att de nästa stegen i utvecklingen av kost och prestation inte längre skulle bestå av att tillsätta saker (mera träning, mera kreatin, mera färglada burkar med konstgjort pulver) utan istället basera sig på att ta bort negative saker såsom stressorer som av olika anledningar påverkar prestation negativt.

Viss forskning påbörjades på vad som påskyndar återhämtning och hur man motverkar inflammatoriska processer i samband med detta slog Cox2 hämmare igenom som nästa genombrott i smärtlindring och återhämtning. Läkemedelsindustrin marknadsförde Cox2 hämmare hårt som med starka antiinflammatoriska egenskaper skulle revolutionera återhämtning.

För fitness industrins del så fastnade återhämtnings diskussion runt att tillsätta mera pulver före efter och under träning.

Två av de effektivaste sätten att påskynda återhämtning är att ge kroppen maximala förutsättningar att hantera stress genom att sova tillräckligt, minimera mat som skapar inflammationer och därigenom skapa en hälsosammare förutsättning för återhämtning.

För fitnessindustrins och matindustrins del var det möjligtvis som så att att det var svårt att sälja ”ät inte det vi försöker sälja till dig, och sov mer” eftersom det var svårt att packa in det i färgglada förpackningar och inte gav någon vinst.

Kan det vara så enkelt att en mera naturlig och ursprunglig kost är det enklaste sättet att minska inflammation?

Top 10 antiinflammatorisk mat

Användning för Cox 2 hämmare begränsas!

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.