CrossFit

CrossFit träning, utmaningar, workouts och träningstips och allt relaterat till hur du får mer resultat av din träning hittar du här

Events

Events/Competitions, seminars alla händelser som är av intresse för våra läsare presenteras här.

Kost

Prestation och hälsa startar båda med god kosthållning. Din kost kan variera beroende på dina behov, här hittar du all information rörande kost med allt från kostråd, till matställen och forskningsrapporter.

Livsstilsdesign

Lifestyledesign ”Ld”, här hittar du tips om hur du får ut maximalt av din tillvaro med resetips, framgångsstrategier och andra saker som kan sätta en guldkant på din tillvaro.

MMA

Mixed martial arts eller i dagligt tal ofta MMA är en kampsport där man tränar sparkar, slag, kast och markkamp med inriktning på fullkontakt.

Home » Kost

What if?

Submitted by on onsdag, 1 september 2010No Comment

Tänk om allt du fått lära dig om mat och livsstil är fel?

Tänk om den rådande dogman för mat och träning har missat något väldigt väsentligt, vårt ursprung!

Idag har läran om vår ursprung fått ett ursprung fått ett uppsving igen inom flera olika vetenskapsgrenar,  detta för att förklara och skapa en gemensam modell för att tolka mänskliga beteenden och processer.  Bland annat inom psykologin har diskussioner om vårt ursprung och ”naturliga” livsstil lett till nya sätt att se på psykiska besvär och ohälsa men för många atleter inom framförallt crossfit har detta blivit ytterliggare en byggsten för att att optimera prestation. På kostsidan har diskussioner om livsmedelsvärkets lära och hög fet diskussioner lett till ett krig där rådande dogma utsätts för kraftiga attacker från framförallt LCHF sidan (LowCarbHighFat, låg kolhydrat/hög fet diet).

Dietisterna svär sig fria och menar att mängden av forskning på rådan kosthållning tyder på att de inte har gjort något fel. Livsmedelsverket i sin tur står för kvalitetskontrollen av datan och säger att deras expertråd har gått igenom mängder av data och bestämt vad som är ”rätt”. Livsmedelsverket verkar dock inte vilja släppa vilka rapporter de granskat och hur de kommer till det resultat utan menar att deras experter vet bäst!

Omelett med ost, skinka och grönsaker.

Fightercentres främsta atleter vet sedan länge kostens betydelse för resultaten av träning och vi har som målsättning att börja göra det lättare för dig att äta rätt för prestation! Vi uppmanar dock alla att sätta sig in i så mycket som möjligt för att bygga sin egen bild av vad ”the zone diet ” är och varför vi rekommenderar kost enligt paleo modell.

Kostdebatten

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.