CrossFit

CrossFit träning, utmaningar, workouts och träningstips och allt relaterat till hur du får mer resultat av din träning hittar du här

Events

Events/Competitions, seminars alla händelser som är av intresse för våra läsare presenteras här.

Kost

Prestation och hälsa startar båda med god kosthållning. Din kost kan variera beroende på dina behov, här hittar du all information rörande kost med allt från kostråd, till matställen och forskningsrapporter.

Livsstilsdesign

Lifestyledesign ”Ld”, här hittar du tips om hur du får ut maximalt av din tillvaro med resetips, framgångsstrategier och andra saker som kan sätta en guldkant på din tillvaro.

MMA

Mixed martial arts eller i dagligt tal ofta MMA är en kampsport där man tränar sparkar, slag, kast och markkamp med inriktning på fullkontakt.

Home » MMA, Stockholm Shoot

Claes och Assar tog Silver i Skene.

Submitted by on måndag, 25 januari 20103 Comments

0400, klockan ringer och jag inser att jag har en lång lång dag framför mig… Sladdar snabbt iväg till Claes och möter upp honom fullt utrustad med svettdräkt, mössa, byxor, tröja och jacka med luvan uppdragen. Sen vidare till Slussen utanför fightercentre där Assar väntar!  Resan går i lagenlig hastighet utan stopp hela vägen till Jönköping där vi gör ett kort stopp  på en mack för att tanka och fylla på med några redbulls. Claes sover svettandes i bilen med 25 grader på luftkonditioneringen och stolsvärmen på högsta temperatur. Väl framme vid Arenahallen i Skene checkar vi snabbt in och rör oss sedan mot invägningen.

Assar vägde in på 83,1 kg med kalsonger och fick grönt ljus. Efter det kliver Claes upp och vågen visar då 76,2kg. Kontrollanten menade att Claes nog borde gå ned dom där 200 grammen varpå Assar påpekar att kalsongerna Claes har på sig är blöta. En nick av samförstånd kontrollanterna emellan, så var även Claes invägd och klar.

Efter mat, regelgenomgång och annat som hör långväga tävlingsresor till, kröp klockan nu mot matchstart. Claes och Assar gick in i tävlingsmode och de egentliga förberedelserna kunde ta vid.

Läktarna i hallen var fullsatta och många kända ansikten syntes lite här och var, däribland; Musse Hasselvall, Eddy Bengtsson, Martin Jansson, Hamid Corrasani, Martin Hedenberg, Mats Nilsson,Usama Aziz för att nämna några. Matcherna höll överlag hög klass och många stora namn ställdes mot varandra. Martin Jansson hade uppvisning i sin första match med riktigt snygga moves som slutade i ett stryp från rygg.

Sen var det så dags för våra killar – Claes första match och han ser läskigt taggad ut!  Han möter Meher Aziz som kunde ses senast i Superior Challenge. Matchen slutar med att Claes placerar Aziz i en tight triangel som tvingar honom att klappa direkt! I semifinalen väntade sen en kille som i sin första match snurrade in ett benlås från stående i clinch. Claes kontrollerar hela tiden och matchen går till backen på initiativ av Claes som får 4 poäng för besväret. Domaren dömer efter någon minut upp dem och matchen ser ut att gå hem våran väg. Då börjar plötsligt motståndaren hjula och snurra efter vad han nu kan få tag på och matchen hamnar än en gång på backen där bägge får tag i den andres fot och kopplar figure 4 men ingen av dem klappar – tiden går och Claes tar hem vinsten med 4-0! Claes till final…

Dags då för Assar som lottades till semi. Det blir en snabb match då Assar går på likt en ångvält och killen hamnar på rygg nästan sittandes och har benen mer eller mindre i knät på Assar. ”Achilles” Horn har gjort sig känd på att attackera folks fötter och efter blott 42 sekunder klappar motståndaren på ett Akilleslås. Assar till final…

FINAL!

Claes går upp mot Robson Barbosa från Kaisho. En brasse som tränat judo i 10år, och under den tiden även hunnit skaffa sig ett svart bälte i BJJ. Tidigt i matchen blir Claes trippad och ligger sen under med två poäng. Resten av matchen kontrollerar Claes stående utan resultat åt endera hållet. Med bara 30 sekunder kvar ropar jag till Claes AVLSUTA! Han går fullt ut och tar ned brassen med en double leg med 10 sekunder kvar, Claes är förbi men håller fortfarande i benen. Claes släpper för att ta ordentlig side control,  och från ingenstans sitter han i en armbar med 0,1 sek kvar, bokstavligen! Jag påpekar fort att vi vill ha nedtagning med passering och domaren är på väg att ge oss poängen då brassens hörna vilt protesterar och får domslut med sig med 2-2 och en fördel. Riktigt surt! men Claes är vinnaren i mina ögon.

Sen var det Assars tur, och han mötte välmeriterade Johan Westerberg från Hilti Karlstad. Matchen gick snabbt till marken då Westerberg tar ned Assar med en armdrag och skjuter direkt för double leg. Väl på topp jobbar han på ordentligt men Assar försvarar bra. Efter någon minut av attack och försvar får Karlstadkillen loss en arm och drar upp Assar på sida. Assar hinner inte turtla utan tvingas klappa på en kimura. Johan Westerberg fick senare pris som turneringens bästa fighter.

Grabbarna gjorde grymt bra insatser men var ganska besvikna vilken man kan förstå men två silver från en av sveriges mest prestigefyllda turneringar är inte att ta lätt på. Vi gratulerar dem bägge och ser fram emot nya strålande insatser och resultat under terminen framför oss.

Vid pennan

/coach Marco Jevtic

3 Comments »

 • Tchutchuco said:

  Tunga är ni! Bra jobbat och grym start på 2010.

  Ses ikväll!

  /Nico Tchutchuco

 • Tim said:

  Grymt! Bra skrivet!

  // Timbo Slice

 • Gray said:

  Hi fellow affiliates,

  I’m emailing all the Affiliates in Europe to give you the heads up about the CrossFit Endurance Cert on July 17-18th 2010. There are still places available!

  The link to register with HQ is:
  http://www.regonline.com/builder/site/Default.aspx?eventid=771031

  Drop me an email when you book and I can recommend a good hotel. If you are already coming or have already done the cert can you tell your athletes about it to see if they want to attend?

  Looking forward to meeting you,

  Gray

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.