CrossFit

CrossFit träning, utmaningar, workouts och träningstips och allt relaterat till hur du får mer resultat av din träning hittar du här

Events

Events/Competitions, seminars alla händelser som är av intresse för våra läsare presenteras här.

Kost

Prestation och hälsa startar båda med god kosthållning. Din kost kan variera beroende på dina behov, här hittar du all information rörande kost med allt från kostråd, till matställen och forskningsrapporter.

Livsstilsdesign

Lifestyledesign ”Ld”, här hittar du tips om hur du får ut maximalt av din tillvaro med resetips, framgångsstrategier och andra saker som kan sätta en guldkant på din tillvaro.

MMA

Mixed martial arts eller i dagligt tal ofta MMA är en kampsport där man tränar sparkar, slag, kast och markkamp med inriktning på fullkontakt.

Home » MMA, Stockholm Shoot

Bakom kulisserna på UFC

Submitted by on fredag, 27 november 20093 Comments

ufc-logNico:
För egen del inleddes tisdagen och resan till Manchester  med flygplansbyte på Arlanda och hot om förseningar uppemot fyra timmar. Det svenska sinnet för ordning och reda gjorde det dock möjligt för SAS att ordna allt och planet lyfte till slut bara en timme försenat. Väl framme i Manchester mötte jag upp Alex och August på flygplatsen. De hade redan hittat chauffören som skulle ta oss till hotellet. Hotellet var av modellen lyxigare och det var kända ansikten överallt. Alex spottade Randy Couture, Michael Bisping och James Wilks inom loppet av några minuter. Detta medan jag packade upp och tog en snabb dusch på hotellrummet. Gissa om jag var avis!

Onsdagmorgonen började med frukost på hotellet. Alex låg bra till med vikten och kunde njuta av frukostbufféen med oss andra. Dagen spenderades till fots ute på stan och stämningen var på topp! Tapout tröjor och UFC loggor överallt. Fans kände igen Alex och han ställde upp på fotografier och autografer. På kvällen innan vårt planerade träningspass var det dags för fotografering för UFCs hemsida. Alex såg cool och avslappnad ut.

13834_187491246765_539731765_3516173_7506499_n

Passet vi körde var kort men intensivt. Ingen idé dra på sig mjölksyra utan en snabb uppvärmning med mycket skugg och pummeling  följdes upp av några ronder plattor, lätt clincharbete och avslutades med rull med slag. Kan säga att jag fick ta en och annan snyting innan vi gav oss. Alex var extremt skarp och alert och det var just den känslan vi ville att han skulle ha kvar i kroppen fram till matchdagen. Vi delade träningsyta med Ross Pearson och Paul Taylor. Den senare öste kombos på plattorna med sin coach och det var bland det mest intensiva jag någonsin skådat. Damn, vilket tempo!

Kvällen avslutades med Middag på Nando’s som i princip serverar kyckling i alla tänkbara former. Gott och relativt hälsosamt.

Torsdagen var den lugnaste dagen på resan. Dagen innan invägning började med en lätt frukost för Alex följt av extremt vattenintag under hela dagen. Vi dödade en massa timmar på hotellet där många fighters redan påbörjat sitt arbete för att komma ner i matchvikt genom ronder på löpbandet och turer till och från bastun. Vi hann träffa och växla några ord med bland andra Michael Bisping, Dan Hardy och Paul Daley. Det som är gemensamt för alla fighters på den absolut högsta nivån är deras ödmjukhet och intrycket av att dom alla är extremt jordnära.

13834_187491261765_539731765_3516174_6997414_n

Alex njöt av sista måltiden innan invägning på eftermiddagen och kvällen avrundades med ett biobesök. Efter många om och men bestämde vi oss för Dead Man Running, en engelsk actionrulle. 50 cent var en av huvudrollsinnehavarna och jag låter er själva tänka er vad jag tyckte om filmen…Resten av sällskapet verkade dock nöjda.

Vi tog en lite längre sovmorgon på fredagen. Invägningen skulle ske kl 15 och det gäller att verkligen hushålla med krafterna och göra den sista viktminskningen så enkel som möjligt. Alex morgonvikt visade något över den tillåtna gränsen. Vi väntade till lunch igen för att se om Alex tappat något innan vi eventuellt skulle dra en vända i bastun. Vikten hade kommit ner något, men inte tillräckligt. För säkerhets skull och med tiden på vår sida gick vi till bastun för att svettas bort det sista. I princip alla fighters var på plats samtidigt. Vissa vred sig i plågor mer än andra och jag tror inte riktigt personalen på träningsanläggningen förstod vad ett tjugotal vuxna män med ärrade ansikten och missformade öron riktigt höll på med. Alex körde två vändor i bastun innan vikten var nere där den skulle.

Som dom flesta vet så är själva invägningen en riktig show. Lagom till invägningen hade Måns, Jesper och Andreas anslutit från Stockholm. Riktigt kul att ha dom med sig under resten av tiden! Alex steppade upp på vågen, flexade och hälsade på motståndaren. Dom 3000 i publiken lät som minst 10 000 när det var dags för hemmafighterserna att kliva upp på scen. Detta skvallrade lite om det tryck vi kunde vänta oss när ett fullsatt MEN Arena (+20 000) skulle bevittna fighterna live på lördagen.

IMG_2933

Måns:
Så snart vi tagit oss ur flygbussen i Manchester kastade vi oss i en taxi för att hinna till invägningen på MEN arena. Arenan var STOR! Jag och Jesper tyckte det skulle vara kul att se invägningen från publiken och lät Andreas gå till resten av teamet på egen hand. Det var rätt fascinerande att möta intresset för UFC på nära håll – vi hörde en siffra om runt 3000 personer på plats för att se invägningen allena. Sen står då plötsligt alla de bekanta ansiktena på scenen; Dana White, Bruce Buffer, Joe Silva, någon av Fertittabröderna och ”the beautiful Arianny”. Sen kom Alex och det började bli verkligare än det varit sekunderna tidigare, Alex skulle verkligen gå en UFC-match. Dessutom såg han betydligt bättre ut än sin motståndare.

20091113100752_IMG_0811

Nico:
Efter invägningen var det dags för Alex att återfå vätskebalansen i kroppen.  Vi bestämde oss sedan för ett mål på Nando’s-igen! Detta var säkert den sjätte i ordningen. Vi var ett stort sällskap med de nyanlända från Stockholm inräknade.  Vi satt kvar ett bra tag och hade riktigt trevligt innan det var dags för ytterligare ett biobesök.

Måns:
Vi teamade upp på hotellrummet och förhörde oss om hur veckan varit så långt. Det slog mig att Alex var lugn, samlad och glad. Det var jättekul att få träffa honom igen då det gått nästan två månader sen vi sågs senast. Avgång mot Nandos och till min förvåning serverade de en galet habil veg.burgare, snabbt utsedd till den bästa jag prövat. Restaurangen visade sig ha lockat fler fighters och i trappan står jag plötsligt öga mot öga med den enda fighter som kan star-strucka mig – Immortal Matt Brown!! Just där och då kändes det som om det inte spelade någon roll hur det skulle gå imorgon, den här resan kunde inte bli bättre!

IMG_2942

Nico:
Det blev filmen 2012 och jag tänker inte säga mer än följande om den: det var bland det värsta jag sett hittills i mitt liv. Mike Swick gav den dock tummen upp. Filmen gav Jesper, Måns och mig magsår. Hur Alex och August egentligen tänkte när dom sa att den var helt ok är för mig helt omöjligt att förstå. Well, well.

twitter.com/sthlmshoot:
Alex hävdar på allvar att bion visar minst en halvtimmes reklam innan filmen, han ägnar den stunden åt att äta. Imorgon smäller det! 11:53 AM Nov 13th from Echofon

vi var på bio med mike swick (och några till) – 2012 är härmed utsedd till århundradets sämsta film – måns och andreas somnade 4:22 PM Nov 13th from web

Alex och August menade att den trots allt var sevärd pga ”fräcka specialeffekter”. Nästa UFC får inte Alex välja film. 4:27 PM Nov 13th from Power Twitter

Nico:
Lördag och matchdag. En stadig frukost på hotellet följdes upp av chill på hotellrummet. Det spelades passande nog UK Garage, Two-Step och Grime för att komma in i brittisk stämning. Det blev lite battles om vem som hade den bästa musiksmaken  och det slutade med att vi lyssnade på allt från Beyoncé till Wiley. Innan avfärd till arenan tog vi en snabb lunch på stan och det kändes att något stort var på gång. Vi kördes till arenan och vi delade omklädningsrum med John Hathaway, Matt Brown och Denis Kang. Matt Brown är numer Måns största idol och jag kan inte annat än hålla med om att han är hård som få samtidigt som han är mist lika snäll utanför oktagonen.

Alex prov-entrade buren innan arenan fylldes med folk för att känna av den. Han hade blicken i ögonen och det var inte mycket kvar till UFC debuten. En stund av avslappning i omklädningsrummet innan vi körde igång uppvärmningen. Som alltid är det lite knepigt att värma upp innan match då man inte riktigt vet när det blir ens tur att kliva upp. Alex gick andra matchen så vi satte igång när det var ca 40 minuter kvar till öppningsmatchen. Andreas höll plattor och jag blev kastad, utsprawlad och ground and poundad av en totalfokuserad Alex. Vi hade koll på första matchen genom en tv skärm i omklädningsrummet. Andre Winner knockade sin kille snabbt i första och dom var inte sena med att ropa ut oss. Alex var mer än redo. Kolla bara hans inmarsch mot buren så förstår ni vad jag menar. Vadå octagon jitters?

Måns:
Tillbaka på MEN Arena. Vi har träffat och hängt ut med grabbarna under dagen, Alex känns fortfarande överraskande lugn – sicket tävlingspsyke den mannen har. Nu är det betydligt fler folk på plats än under gårdagens invägning men insläppet går snabbt och snart sitter vi på våra platser. Nere på golvet står octagonen jag så många gånger sett på tv.

IMG_2963

Läktarna är än så länge bara halvfulla, således några tusen besökare på plats. Själv har jag aldrig förstått de som väljer bort halva galan för att bara se main cardet. Sen kör det igång – Bruce Buffer gör det han skall och det är precis lika tidsödande och enerverande som på tv, och första matchen är igång. Det slår mig med en gång att jag aldrig sett såhär skickliga utövare live. Jag har sett en försvarlig mängd MMA-matcher, men det här var en markant skillnad, det är verkligen några av världens bästa fighters som tävlar hos UFC.

Matchen slutar ned att TUF-killen Andre Winner knockar sin motståndare rejält, och då vet vi att det är dags – nu skall Alex in och göra sin debut i UFC. Min kropp reagerar instinktivt – pulsen går upp, jag har lättare gåshud och känner andningen väldigt högt upp i halsgropen. Det är lika delar nervositet, uppspelthet och väntan på förlösning.. nu händer det verkligen…

IMG_2968

twitter.com/sthlmshoot
Presentation på jumbotronen nu. 9:36 AM Nov 14th from web

Gåshud, hjärtat väldigt nära huden. 9:38 AM Nov 14th from web

Alex har blicken nu! 9:39 AM Nov 14th from web

Fan jag darrar, matchen börjar NU! 9:40 AM Nov 14th from web

Han knockar amerikanen åt helvete.Tandskyddet åkte ut. 9:44 AM Nov 14th from web

Nico:
Pang boom, Alex träffar hårt med högern och det är god natt för amerikanen. Bara sådär!

Glädjen går inte ta miste på och de tillresta svenska fansen gjorde sig hörda. Ett extremt kramkalas utbröt så fort vi kom backstage och ville inte ta slut. Efter en snabb läkarcheck och dusch kunde Alex gå ut i arenan för att hälsa på nära och kära och sedan njuta av resten av galan.

20091116022608_IMG_9999

Måns:
Jag och Jesper flyger skrikande upp ur våra stolar med armarna höjda mot skyn. Det är ett myller av känslor som kommer upp – tårar, skratt, kramar… varenda sekund man spenderat på mattan, varje svettdroppe som lämnat ens panna kändes plötsligt som en investering som breakat big time – och gjort var och en som varit inblandad till miljonär – helt overkligt!

IMG_2985

Nico:
Ingen tvekan om att detta, hittills, var toppen på Alex idrottskarriär. Det råder heller ingen tvekan om att detta bara var början. Welcome to the UFC!

Måns, Jesper & Andreas:
Word!

* (kommer snart uppdateras med ytterligare bilder) *

3 Comments »

  • Lars Sundström said:

    Grymt kul läsning! bra jobbat! nästa gång får vi skicka över hela stockholm shoot!

  • Erik Blomgren said:

    Väl skrivet! Får bilder i huvudet och lite känslan av hur det måste varit, härligt :) . Hoppas det blir i norra Europa nästa gång också så kanske man har ekonomin att åka o titta tills dess.

  • Hessam Zanganeh said:

    kan inte bli bättre än så ; GRYMMMT alex =) och grattis ännu en gång ^^

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.